Groep 3 - schooljaar 2017/2018

Groepsleerkracht

Bianca Steer

Bianca Steer

Waarom bent u juf geworden?
Vanaf het moment dat ikzelf in groep 5 zat, wist ik dat ik juf wilde worden. Thuis speelde ik altijd al ‘juffrouwtje’. Dan ging ik op mijn bureau zitten (want dat deed mijn juf toen ook altijd) en deed ik alsof ik de klas ging voorlezen. Dit vond ik geweldig!
Ik vind het nu vooral heel bijzonder om te zien hoe de kinderen in de klas groeien bij je. Het is zo fijn als de kinderen zich thuis voelen bij jou in de klas en zichzelf durven te zijn. Dan zie je ze echt snel leren en groeien. Dat geeft je als juf een voldaan gevoel!

Wat is het leukste aan werken in groep 3?
Vorig jaar heb ik voor het eerst een kleutergroep mogen draaien. Dit is echt heel anders les geven dan de andere groepen.
Ik heb er heel veel zin in om dit jaar groep 3 les te geven. Het leuke en ook zeker belangrijke aan groep 3 is natuurlijk het leren lezen. Hier kijk ik heel erg naar uit. Maar daarnaast komt er nog veel meer bij kijken: Voor het eerst gymmen in de grote gymzaal, buiten spelen op het grote plein (en helaas niet meer met het kleuterspeelgoed), tekenen in het schrift wat meegaat tot groep 8, aan een eigen tafel zitten, een eigen etui hebben, je eerste rapport krijgen en nog veel meer!
Wat ik graag mee wil nemen vanuit de kleutergroepen is het thematisch werken en het spelen in de hoeken. Ik vind het belangrijk dat de kinderen in groep 3, naast het harde werken, hier ook nog ruimte voor krijgen.
Verder gaan we komend schooljaar voor het eerst met Chromebooks werken. Ook al in groep 3! Ik heb er zin in om dit toe te passen in de klas!

U werkt op de ‘Pax’!! Waarom juist deze school?
Het afgelopen jaar heb ik het heel erg naar mijn zin gehad op deze school. Ik voel me er thuis en je krijgt hier de ruimte om jezelf verder te ontwikkelen.

Nieuws

Klasbord

24/11/2017 - Groep 3 probeert de app Klasbord uit! lees meer

De Groeiling - Stichting voor katholiek en interconfessioneel primair onderwijs in Gouda en omstreken